Maand van het Kalf

Caring Farmers organiseert samen met boeren, winkels en maatschappelijke organisaties in de hele maand juni de ‘Maand van het Kalf’. De hele maand staat in het teken van boerderijen waar (een deel van) de kalfjes voor langere tijd bij hun moeder mogen blijven. Hoewel dat de normaalste zaak van de wereld lijkt, is dat hoogst uitzonderlijk. Slechts bij zo’n 20 melkveehouders van de bijna dertienduizend is dat het geval. De Maand van het Kalf moet hier verbetering in brengen. 

In het hele land zijn er open dagen voor consumenten, kennissessies voor boeren en diverse acties van dierenwelzijnsorganisaties en de winkelketens Odin en Ekoplaza die #kalfbijkoe zuivel in het zonnetje zetten. Vanaf 16 mei kan iedereen zich inschrijven voor de open dagen, en start de crowdfunding voor een #kalfbijkoe commercial op tv.

Zoek op de kaart een evenement bij jou in de buurt of scroll verder en filter op het evenement dat bij jou past!

Acties

20.07.2023

Ruimzicht wint de Koetjes en Kalfjes Cup

Biologische boeren Gerjo en Jara uit Halle ontvingen op 12 juli de Koetjes en Kalfjes Cup van Wakker Dier. We zijn Wakker Dier erg dankbaar voor deze verkiezing tijdens de Maand van het Kalf. Het leidde tot heel veel media aandacht voor #kalfbijkoe:
11.07.2023

Terugblik op de Maand van het Kalf

Juni was de Maan van het Kalf, en campagne voor en door boeren, winkels en consumenten. We vierden de doorbraak - kalfbijkoe zuivel is nu overal verkrijgbaar - met een tv- en radiocampagne. En veel kennisuitwisseling onder boeren. Kijk mee terug naar een geslaagde maand.
22.05.2023

Kennisuitwisseling over #kalfbijkoe

De kennis rondom het houden van kalfjes bij de koe is nagenoeg verdwenen. In de maand juni - de Maand van het Kalf - vertellen 8 melkveehouders aan andere boeren over hun ervaringen. Kijk ook voor een kennisochtend in jouw omgeving:

Alle evenementen

No data was found