Boer en klant werken samen aan kalf-bij-koe zuivel!

Verkooppunten

In heel Nederland zijn verkooppunten waar je kalf-bij-koe zuivel kunt kopen.

Waarom het kalfje bij de koe?

Kalfjes bij de koe, diep in ons hart weten we allemaal dat het zo hoort. Voor een zoogdier zou zogen bij de moeder tenslotte de normaalste zaak van de wereld moeten zijn. 

Toch is het aantal boerderijen waar kalveren bij de koe drinken, schaars geworden. Samen willen we hier verandering in brengen.  Door boeren van elkaar te laten leren, maar vooral ook door verkooppunten op de kaart te zetten zodat de consument kalf-bij-koe zuivel kan kopen. 

De meeste consumenten hebben nooit stilgestaan bij het feit dat de melk en kaas die ze consumeren, alleen maar kan worden geproduceerd als de koe ieder jaar een kalf krijgt om de melkproductie op gang te brengen. 

Het laatste nieuws

18.11.2025

Caring Congres: wie zorgt er nou beter voor het kalf?

Wie zorgt er nou beter voor het kalf? De boer of het kalf? Dat was de vraag die tijdens een kennissessie op Caring Congres, 8 november in Wageningen werd beantwoord.
16.10.2025

Kalverliefde wint in Duurzame 100

Kalverliefde wint in de Duurzame 100. In de categorie Start Ups staat deze dierwaardige onderneming bovenaan de lijst. Lees het leuke duo interview tussen Janina van der Drift en Marjolein de Rooij van de Vakbond voor Dieren.
08.10.2025

Kalf-bij-koe – hoe zit het nou écht met de gezondheid?

Op het volgende Caring Congres op 8 november in Wageningen, wordt er 's ochtends een bijeenkomst georganiseerd over de gezondheidsaspecten van kalfbijkoe systemen.

De voordelen

Kalfjes drie maanden bij de koe houden heeft verschillende voordelen. Hier zijn ze.

Kalfvlees en melk

Nederland heeft een gigantische kalverhouderij: bovenop de kalveren die Nederland zelf produceert, importeren we ook nog eens ruim 750.000 kalveren uit het buitenland en 90% verdwijnt weer als kalfsvlees naar het buitenland.

Nederlanders zijn notoire kalfsvlees mijders omdat ze het zielig vinden. Maar wil je echt duurzaam en diervriendelijk consumeren, betekent dat of géén zuivel, of minder zuivel én af en toe Nederlands (biologisch) kalfsvlees.