Boer en klant werken samen aan kalf-bij-koe zuivel!

Verkooppunten

In heel Nederland zijn verkooppunten waar je kalf-bij-koe zuivel kunt kopen.

Waarom het kalfje bij de koe?

Kalfjes bij de koe, diep in ons hart weten we allemaal dat het zo hoort. Voor een zoogdier zou zogen bij de moeder tenslotte de normaalste zaak van de wereld moeten zijn. 

Toch is het aantal boerderijen waar kalveren bij de koe drinken, schaars geworden. Samen willen we hier verandering in brengen.  Door boeren van elkaar te laten leren, maar vooral ook door verkooppunten op de kaart te zetten zodat de consument kalf-bij-koe zuivel kan kopen. 

De meeste consumenten hebben nooit stilgestaan bij het feit dat de melk en kaas die ze consumeren, alleen maar kan worden geproduceerd als de koe ieder jaar een kalf krijgt om de melkproductie op gang te brengen. 

Het laatste nieuws

11.10.2024

Kalverliefde, nu ook bij Jumbo!

Prachtig nieuws: Kalverliefde nu ook bij Jumbo en daarmee verkrijgbaar bij de drie grootste supermarkten van Nederland. Albert Heijn, Plus en Jumbo zorgen dat steeds meer boeren kunnen omschakelen naar een #kalfbijkoe systeem.
27.08.2024

Twee keer Kalverliefde nieuws

Twee keer Kalverliefde nieuws: meer verkooppunten en een Open Dag om het tweejarig bestaan te vieren.
29.03.2024

Nieuw: nu ook #KalfbijKoe yoghurt landelijk verkrijgbaar!

Sinds kort kun je bij alle biologische winkels naast #kalfbijkoe melk, ook yoghurt krijgen van biodynamische boeren die hun kalfjes langer bij de moeder laten lopen. Op naar de Ekoplaza of Odin dus!

De voordelen

Kalfjes drie maanden bij de koe houden heeft verschillende voordelen. Hier zijn ze.

Kalfvlees en melk

Nederland heeft een gigantische kalverhouderij: bovenop de kalveren die Nederland zelf produceert, importeren we ook nog eens ruim 750.000 kalveren uit het buitenland en 90% verdwijnt weer als kalfsvlees naar het buitenland.

Nederlanders zijn notoire kalfsvlees mijders omdat ze het zielig vinden. Maar wil je echt duurzaam en diervriendelijk consumeren, betekent dat of géén zuivel, of minder zuivel én af en toe Nederlands (biologisch) kalfsvlees.