Boer en klant werken samen aan kalf-bij-koe zuivel!

Verkooppunten

In heel Nederland zijn verkooppunten waar je kalf-bij-koe zuivel kunt kopen.

Waarom het kalfje bij de koe?

Kalfjes bij de koe, diep in ons hart weten we allemaal dat het zo hoort. Voor een zoogdier zou zogen bij de moeder tenslotte de normaalste zaak van de wereld moeten zijn. 

Toch is het aantal boerderijen waar kalveren bij de koe drinken, schaars geworden. Samen willen we hier verandering in brengen.  Door boeren van elkaar te laten leren, maar vooral ook door verkooppunten op de kaart te zetten zodat de consument kalf-bij-koe zuivel kan kopen. 

De meeste consumenten hebben nooit stilgestaan bij het feit dat de melk en kaas die ze consumeren, alleen maar kan worden geproduceerd als de koe ieder jaar een kalf krijgt om de melkproductie op gang te brengen. 

Het laatste nieuws

29.03.2024

Nieuw: nu ook #KalfbijKoe yoghurt landelijk verkrijgbaar!

Sinds kort kun je bij alle biologische winkels naast #kalfbijkoe melk, ook yoghurt krijgen van biodynamische boeren die hun kalfjes langer bij de moeder laten lopen. Op naar de Ekoplaza of Odin dus!
12.03.2024

Campagne afgerond met stappenplan

Met de presentatie van een stappenplan ‘Kalfjes bij de Koe, maar Hoe’ is het tweejarig subsidietraject van Caring Farmers succesvol afgerond. Met deze campagne faciliteerde Caring Farmers kennisoverdracht van ervaren melkveehouders naar hun collega’s die met kalf bij koe willen starten. Ook hielpen we de kalf bij koe boeren met meer afzet, door consumenten te wijzen op alle verkoopkanalen.  Sinds januari 2022 steeg het aantal boerderijen waar (een deel van) de kalfje minimaal 8 weken bij de koe mogen blijven van 23 naar 30, is #kalfbijkoe zuivel te koop bij ruim 300 supermarkten en de consument wist het te vinden en kocht een miljoen liter via Zuiver Zuivel en Kalverliefde.  Een doorbraak op alle fronten.  Alle kennis en ervaring van 23 melkveehouders hebben we gebundeld in een stappenplan ‘Kalf bij Koe, maar hoe?‘. We hopen met deze praktijkhandleiding meer boeren te interesseren om de stap te wagen, en vooral om het...
21.11.2023

Kalverliefde op de radio en tv

Heb je de nieuwe radiocommercial van Kalverliefde al gehoord? Hoe meer mensen kiezen voor het rose pak in het zuivelschap, hoe meer boeren kunnen omschakelen naar #kalfbijkoe.

De voordelen

Kalfjes drie maanden bij de koe houden heeft verschillende voordelen. Hier zijn ze.

Kalfvlees en melk

Nederland heeft een gigantische kalverhouderij: bovenop de kalveren die Nederland zelf produceert, importeren we ook nog eens ruim 750.000 kalveren uit het buitenland en 90% verdwijnt weer als kalfsvlees naar het buitenland.

Nederlanders zijn notoire kalfsvlees mijders omdat ze het zielig vinden. Maar wil je echt duurzaam en diervriendelijk consumeren, betekent dat of géén zuivel, of minder zuivel én af en toe Nederlands (biologisch) kalfsvlees.