Boer en klant werken samen aan kalf-bij-koe zuivel!

Verkooppunten

In heel Nederland zijn verkooppunten waar je kalf-bij-koe zuivel kunt kopen.

Waarom het kalfje bij de koe?

Kalfjes bij de koe, diep in ons hart weten we allemaal dat het zo hoort. Voor een zoogdier zou zogen bij de moeder tenslotte de normaalste zaak van de wereld moeten zijn. 

Toch is het aantal boerderijen waar kalveren bij de koe drinken, schaars geworden. Samen willen we hier verandering in brengen.  Door boeren van elkaar te laten leren, maar vooral ook door verkooppunten op de kaart te zetten zodat de consument kalf-bij-koe zuivel kan kopen. 

De meeste consumenten hebben nooit stilgestaan bij het feit dat de melk en kaas die ze consumeren, alleen maar kan worden geproduceerd als de koe ieder jaar een kalf krijgt om de melkproductie op gang te brengen. 

Het laatste nieuws

21.11.2023

Kalverliefde op de radio en tv

Heb je de nieuwe radiocommercial van Kalverliefde al gehoord? Hoe meer mensen kiezen voor het rose pak in het zuivelschap, hoe meer boeren kunnen omschakelen naar #kalfbijkoe.
27.09.2023

Kalverliefde nu ook bij Plus supermarkten

Vanaf vandaag is KalfbijKoe melk in een tweede supermarkt te vinden. PLUS supermarkten introduceert Kalverliefde melk. Daarmee volgt Plus supermarkten de Albert Heijn en de biologische supermarkten. Een extra boer kon hiervoor omschakelen naar een kalfbijkoe systeem en aansluiten bij de groep van 25 kalfbijkoe boeren. De beweging naar meer dierwaardige zuivel is nog klein maar met de stap van Plus onomkeerbaar geworden!
20.07.2023

Ruimzicht wint de Koetjes en Kalfjes Cup

Biologische boeren Gerjo en Jara uit Halle ontvingen op 12 juli de Koetjes en Kalfjes Cup van Wakker Dier. We zijn Wakker Dier erg dankbaar voor deze verkiezing tijdens de Maand van het Kalf. Het leidde tot heel veel media aandacht voor #kalfbijkoe:

De voordelen

Kalfjes drie maanden bij de koe houden heeft verschillende voordelen. Hier zijn ze.

Kalfvlees en melk

Nederland heeft een gigantische kalverhouderij: bovenop de kalveren die Nederland zelf produceert, importeren we ook nog eens ruim 750.000 kalveren uit het buitenland en 90% verdwijnt weer als kalfsvlees naar het buitenland.

Nederlanders zijn notoire kalfsvlees mijders omdat ze het zielig vinden. Maar wil je echt duurzaam en diervriendelijk consumeren, betekent dat of géén zuivel, of minder zuivel én af en toe Nederlands (biologisch) kalfsvlees.