Boer en klant werken samen aan kalf-bij-koe zuivel!

Verkooppunten

In heel Nederland zijn verkooppunten waar je kalf-bij-koe zuivel kunt kopen.

Waarom het kalfje bij de koe?

Kalfjes bij de koe, diep in ons hart weten we allemaal dat het zo hoort. Voor een zoogdier zou zogen bij de moeder tenslotte de normaalste zaak van de wereld moeten zijn. 

Toch is het aantal boerderijen waar kalveren bij de koe drinken, schaars geworden. Samen willen we hier verandering in brengen.  Door boeren van elkaar te laten leren, maar vooral ook door verkooppunten op de kaart te zetten zodat de consument kalf-bij-koe zuivel kan kopen. 

De meeste consumenten hebben nooit stilgestaan bij het feit dat de melk en kaas die ze consumeren, alleen maar kan worden geproduceerd als de koe ieder jaar een kalf krijgt om de melkproductie op gang te brengen. 

Het laatste nieuws

16.01.2023

Kalf bij Koe kaas in de brievenbus

Eerlijke Kaas is een nieuw online kanaal om Kalf bij Koe kaas te bestellen en in je brievenbus te ontvangen. Deze website is een initiatief van Caring Farmer Johannes Regelink en de eerste kaas die daar te koop is, is van Boerderij Ruimzicht. Andere boeren - biologisch of niet - die kalveren langere tijd bij de koe houden, en ook gebruik zouden willen maken van dit kanaal kunnen zich melden via EerlijkeKaas.nl.
10.10.2022

Nieuw: Kalf bij Koe kaas bij Odin!

Vanaf vandaag te koop bij alle filialen van Odin, de biologische supermarkt en foodcoop in het hele land: Jara's Panir van biodynamische kalf-bij-koe boerderij Ruimzicht in de Achterhoek.
03.10.2022

Doorbraak: kalf bij koe melk in supers en biowinkels

Een geweldige doorbraak: Vanaf 3 oktober is kalf-bij-koe zuivel verkrijgbaar bij 288 Albert Heijns en bij alle biowinkels. Het gaat om halfvolle en volle melkpakken. Bij de Albert Heijn is het verkrijgbaar onder de noemer KalverLiefde en bij alle biowinkels als ZuiverZuivel kalf bij koe liefde. Nu is het belangrijk dat we als maatschappij doorpakken, en dat alle burgers in het schap deze melk kiezen! Spread the word en zorg dat deze melk steeds is uitverkocht, zodat meer boeren kunnen meedoen!

De voordelen

Kalfjes drie maanden bij de koe houden heeft verschillende voordelen. Hier zijn ze.

Kalfvlees en melk

Nederland heeft een gigantische kalverhouderij: bovenop de kalveren die Nederland zelf produceert, importeren we ook nog eens ruim 750.000 kalveren uit het buitenland en 90% verdwijnt weer als kalfsvlees naar het buitenland.

Nederlanders zijn notoire kalfsvlees mijders omdat ze het zielig vinden. Maar wil je echt duurzaam en diervriendelijk consumeren, betekent dat of géén zuivel, of minder zuivel én af en toe Nederlands (biologisch) kalfsvlees.