Nieuws

Hier is het laatste nieuws van Kalfjes bij de Koe.

29.03.2024

Nieuw: nu ook #KalfbijKoe yoghurt landelijk verkrijgbaar!

Sinds kort kun je bij alle biologische winkels naast #kalfbijkoe melk, ook yoghurt krijgen van biodynamische boeren die hun kalfjes langer bij de moeder laten lopen. Op naar de Ekoplaza of Odin dus!
12.03.2024

Campagne afgerond met stappenplan

Met de presentatie van een stappenplan ‘Kalfjes bij de Koe, maar Hoe’ is het tweejarig subsidietraject van Caring Farmers succesvol afgerond. Met deze campagne faciliteerde Caring Farmers kennisoverdracht van ervaren melkveehouders naar hun collega’s die met kalf bij koe willen starten. Ook hielpen we de kalf bij koe boeren met meer afzet, door consumenten te wijzen op alle verkoopkanalen.  Sinds januari 2022 steeg het aantal boerderijen waar (een deel van) de kalfje minimaal 8 weken bij de koe mogen blijven van 23 naar 30, is #kalfbijkoe zuivel te koop bij ruim 300 supermarkten en de consument wist het te vinden en kocht een miljoen liter via Zuiver Zuivel en Kalverliefde.  Een doorbraak op alle fronten.  Alle kennis en ervaring van 23 melkveehouders hebben we gebundeld in een stappenplan ‘Kalf bij Koe, maar hoe?‘. We hopen met deze praktijkhandleiding meer boeren te interesseren om de stap te wagen, en vooral om het...
21.11.2023

Kalverliefde op de radio en tv

Heb je de nieuwe radiocommercial van Kalverliefde al gehoord? Hoe meer mensen kiezen voor het rose pak in het zuivelschap, hoe meer boeren kunnen omschakelen naar #kalfbijkoe.
27.09.2023

Kalverliefde nu ook bij Plus supermarkten

Vanaf vandaag is KalfbijKoe melk in een tweede supermarkt te vinden. PLUS supermarkten introduceert Kalverliefde melk. Daarmee volgt Plus supermarkten de Albert Heijn en de biologische supermarkten. Een extra boer kon hiervoor omschakelen naar een kalfbijkoe systeem en aansluiten bij de groep van 25 kalfbijkoe boeren. De beweging naar meer dierwaardige zuivel is nog klein maar met de stap van Plus onomkeerbaar geworden!
20.07.2023

Ruimzicht wint de Koetjes en Kalfjes Cup

Biologische boeren Gerjo en Jara uit Halle ontvingen op 12 juli de Koetjes en Kalfjes Cup van Wakker Dier. We zijn Wakker Dier erg dankbaar voor deze verkiezing tijdens de Maand van het Kalf. Het leidde tot heel veel media aandacht voor #kalfbijkoe:
11.07.2023

Terugblik op de Maand van het Kalf

Juni was de Maan van het Kalf, en campagne voor en door boeren, winkels en consumenten. We vierden de doorbraak - kalfbijkoe zuivel is nu overal verkrijgbaar - met een tv- en radiocampagne. En veel kennisuitwisseling onder boeren. Kijk mee terug naar een geslaagde maand.

Nieuwsbrief

Schrijf je in op de nieuwsbrief van de Caring Farmers om op de hoogte te blijven: