Nieuws

Hier is het laatste nieuws van Kalfjes bij de Koe.

21.11.2023

Kalverliefde op de radio en tv

Heb je de nieuwe radiocommercial van Kalverliefde al gehoord? Hoe meer mensen kiezen voor het rose pak in het zuivelschap, hoe meer boeren kunnen omschakelen naar #kalfbijkoe.
27.09.2023

Kalverliefde nu ook bij Plus supermarkten

Vanaf vandaag is KalfbijKoe melk in een tweede supermarkt te vinden. PLUS supermarkten introduceert Kalverliefde melk. Daarmee volgt Plus supermarkten de Albert Heijn en de biologische supermarkten. Een extra boer kon hiervoor omschakelen naar een kalfbijkoe systeem en aansluiten bij de groep van 25 kalfbijkoe boeren. De beweging naar meer dierwaardige zuivel is nog klein maar met de stap van Plus onomkeerbaar geworden!
20.07.2023

Ruimzicht wint de Koetjes en Kalfjes Cup

Biologische boeren Gerjo en Jara uit Halle ontvingen op 12 juli de Koetjes en Kalfjes Cup van Wakker Dier. We zijn Wakker Dier erg dankbaar voor deze verkiezing tijdens de Maand van het Kalf. Het leidde tot heel veel media aandacht voor #kalfbijkoe:
11.07.2023

Terugblik op de Maand van het Kalf

Juni was de Maan van het Kalf, en campagne voor en door boeren, winkels en consumenten. We vierden de doorbraak - kalfbijkoe zuivel is nu overal verkrijgbaar - met een tv- en radiocampagne. En veel kennisuitwisseling onder boeren. Kijk mee terug naar een geslaagde maand.
26.05.2023

Half miljoen liter #KalfbijKoe melk verkocht

Vandaag vierden we de verkoop van een half miljoen liter #kalfbijkoe melk en de aftrap van de Maand van het Kalf. Dit gebeurde in de kalverwei van Gerard Keurentjes, biodynamisch melkveehouder in Rutten. Odin foodcoop, Kalverliefde, Zuiver Zuivel, Stichting Demeter en Caring Farmers waren erbij.
22.05.2023

Kennisuitwisseling over #kalfbijkoe

De kennis rondom het houden van kalfjes bij de koe is nagenoeg verdwenen. In de maand juni - de Maand van het Kalf - vertellen 8 melkveehouders aan andere boeren over hun ervaringen. Kijk ook voor een kennisochtend in jouw omgeving:

Nieuwsbrief

Schrijf je in op de nieuwsbrief van de Caring Farmers om op de hoogte te blijven: