Nieuws

Hier is het laatste nieuws van Kalfjes bij de Koe.

26.05.2023

Half miljoen liter #KalfbijKoe melk verkocht

Vandaag vierden we de verkoop van een half miljoen liter #kalfbijkoe melk en de aftrap van de Maand van het Kalf. Dit gebeurde in de kalverwei van Gerard Keurentjes, biodynamisch melkveehouder in Rutten. Odin foodcoop, Kalverliefde, Zuiver Zuivel, Stichting Demeter en Caring Farmers waren erbij.
22.05.2023

Kennisuitwisseling over #kalfbijkoe

In juni organiseert Caring Farmers zeven ochtenden voor melkveehouders die geïnteresseerd zijn in het starten met kalfjes bij de koe. De kennis over hoe je kalfjes langere tijd bij de koe houdt is bijna verdwenen. Bij slechts zo’n 25 melkveehouders van de dertienduizend is deze ervaring nog in de praktijk aanwezig, en elk van deze boeren doet het op zijn/haar eigen manier. Mogelijk gaat de Wet Dieren in binnenkort, we weten het nog niet zeker. Maar hoe dan ook: er komen grote veranderingen aan. Als deze Wet Dieren doorgaat, schrijft het ons immers voor dat dieren hun natuurlijk gedrag kunnen vertonen, en voor koeien – graas- en zoogdieren – betekent dat zogen en grazen. Wij vonden het belangrijk om te beginnen met kennis bundelen over deze methode, op kalfjesbijdekoe.nl, want de omslag is niet makkelijk en vergt een andere bedrijfsvoering. Kijk HIER voor het hele programma en om je aan te melden...
15.05.2023

Help mee, voor #kalfbijkoe op tv!

Help mee met de crowdfunding voor #kalfbijkoe op tv! Met boeren en burgers werken we aan meer bewustzijn voor het onderwerp. Hoe meer donaties, hoe vaker we onze tv commercial kunnen uitzenden en hoe meer mensen we bereiken. Doneer je ook?
05.04.2023

Kalfjesdans en nieuw verkoopunt

De familie van der Zee in Herwijnen, nodigt iedereen uit om zaterdag 8 april om 11 uur naar de koeiendans te komen kijken. Een bijzonder event, want koeiendansen met kalfjes zijn er niet zo veel. Het is voor de familie een bijzondere dag want hun #kalfbijkoe melk wordt nu voor het eerst direct aan consumenten aangeboden dankzij een gloednieuwe melktap.
24.03.2023

Kalf bij koe op tv

Als de kalfjes bij de koe blijven, gaan de koeien meer communiceren met elkaar én met de boer. Er is steeds meer aandacht voor kalfjes bij de koe. Kijk naar 3 afleveringen van BinnensteBuiten, Keuringsdienst van Waarde en Ekoland.
10.10.2022

Nieuw: Kalf bij Koe kaas bij Odin!

Vanaf vandaag te koop bij alle filialen van Odin, de biologische supermarkt en foodcoop in het hele land: Jara's Panir van biodynamische kalf-bij-koe boerderij Ruimzicht in de Achterhoek.

Nieuwsbrief

Schrijf je in op de nieuwsbrief van de Caring Farmers om op de hoogte te blijven: