Beter voor dier en milieu & makkelijker dankzij hulp van collega's

Voorbeelden

Kijk hier voor kalf-bij-koe boerderijen op de kaart. 

Deze boeren gingen je voor

Corné van de Ruurhoeve en Gerjo van Boerderij Ruimzicht namen het initiatief om hun jaren aan ervaring te delen op deze site. Corné houdt 10 jaar de kalveren bij de koe en Gerjo al wel 20 jaar! Inmiddels zijn daar een tiental boeren bijgekomen, en enkele boeren hebben zich gemeld als ‘starter’. Door kennis te delen, hopen we het leven van koe en kalf verder te verbeteren én om de ‘kalf-bij-koe’ zuivel beter te verwaarden, zodat meer boeren kunnen meedoen. 

Kijk op de kaart om te zien waar in Nederland kalf-bij-koe boerderijen zijn, en klik op ‘boerenverhalen‘ om meer te leren van de individuele boeren. 

Hou jij de kalveren nog niet of korter dan twee maanden bij de koe, maar zou je dat wel willen? Stuur dan een email naar info@caringfarmers.nl, dan nodigen we je uit bij bijeenkomsten en veldbezoeken. 

Doe mee!

Maand van het kalf

Caring Farmers organiseert samen met boeren, winkels en maatschappelijke organisaties in de hele maand juni de ‘Maand van het Kalf’. In het hele land zijn er open dagen voor consumenten, kennissessies voor boeren en diverse acties. Zoek een evenement bij jou in de buurt en doe mee!

Samenwerking

Zoogdieren laten zogen, is niet enkel de verantwoordelijk-heid van de boer, maar van de gehele maatschappij. Samen met NGO’s delen we kennis, en samen met consumenten en ketenpartners zoeken we naar meer afzetkanalen zodat meer boeren de kalfjes gaan laten zogen bij hun eigen moeder. 

Met dank aan

Wij danken Reroot the Dutch Foodsystem, het project van Imke de Boer en Evelien de Olde, voor de eerste financiele bijdrage aan dit project. Maar ook het MInisterie LNV voor de SABE subsidie voor samenleerprojecten. 

Ook bedanken we de vele organisaties waar wij mee samen werken om de informatie te bundelen en meer boeren en  consumenten te bereiken. Dat zijn in ieder geval Bionext, Stichting Demeter, de Dierenbescherming en Eyes on Animals. 

Over deze website

Deze website is een initiatief van Caring Farmers. Kent u meer boeren, verkooppunten of mogelijke verkoopkanalen die hier en plek verdienen? Neem contact op met info@caringfarmers.nl