Op boerderij Eyckenstein worden Jersey stiertjes van diverse melkveebedrijven, waaronder Remeker, zo natuurlijk mogelijk grootgebracht. De reguliere kalverhouderij heeft geen interesse in deze dieren omdat ze kleiner zijn dan veel andere koeienrassen, langzaam groeien en dus minder vlees opleveren. De dieren krijgen de eerste maanden melk bij een pleegmoeder en leven zoveel mogelijk buiten in de wei. De stieren zijn grasgevoerd, aangevuld met biologische kruiden en granen van hun eigen akkers. Het bedrijf is vrij van antibiotica, bestrijdingsmiddelen en kunstmest. Boerderij Eyckenstein heeft een landgoedwinkel met het vlees van de stiertjes, maar ook o.a. de Remeker kaas en andere lokale en biologische producten. Het Jersey vlees wordt geleverd aan 10 verschillende biologische winkels in regio Utrecht en sinds kort ook in 5 Odin winkels in Amsterdam.
PROGRAMMA:
14.00 -14.30 inloop en koffie
14.30 welkom door Jacob Beeker & Merle Koopmans.
Rondleiding over boerderij Eyckenstein
16.00 borrel bij de buitenkeuken