Boer en klant werken samen aan kalf-bij-koe zuivel!

Verkooppunten

In heel Nederland zijn verkooppunten waar je kalf-bij-koe zuivel kunt kopen.

Waarom het kalfje bij de koe?

Kalfjes bij de koe, diep in ons hart weten we allemaal dat het zo hoort. Voor een zoogdier zou zogen bij de moeder tenslotte de normaalste zaak van de wereld moeten zijn. 

Toch is het aantal boerderijen waar kalveren bij de koe drinken, schaars geworden. Samen willen we hier verandering in brengen.  Door boeren van elkaar te laten leren, maar vooral ook door verkooppunten op de kaart te zetten zodat de consument kalf-bij-koe zuivel kan kopen. 

De meeste consumenten hebben nooit stilgestaan bij het feit dat de melk en kaas die ze consumeren, alleen maar kan worden geproduceerd als de koe ieder jaar een kalf krijgt om de melkproductie op gang te brengen. 

Het laatste nieuws

01.05.2025

KalfbijKoe groeit in hele wereld

Niet alleen in Nederland, ook internationaal is er heel veel aandacht voor KalfbijKoe systemen in de melkveehouderij. Op 22 mei is er een grote internationale bijeenkomst die ook online te volgen is. Eén van de sprekers is Janina van der Drift van Kalverliefde.
01.05.2025

KalfbijKoe leeft! Verslag bijeenkomst nieuwe kenniscoalitie

Op 28 april kwamen onderzoekers, beleidsmakers, bedrijven en boeren bij elkaar voor meer #kalfbijkoe. Nederland telt slechts 30 melkveehouders waar (een deel van) de kalfjes langer dan 8 weken bij de (pleeg)moeder drinkt. Dat is nog geen procent van alle kalveren in Nederland. Toch leeft het onderwerp. Vooral onderzoeksinstituten zijn al volop bezig met de voorbereiding voor een transitie naar een dierwaardige veehouderij en dus ook met de transitie naar een rundveehouderij waar jongen bij hun moeder zogen.
24.04.2025

Zuivel en vlees horen samen, net als koe en kalf.

Caring Farmers en #KalfbijKoe boeren willen aan de slag met oplossing voor dier, klimaat en natuur: een natuurinclusieve dierwaardige veehouderij voor zuivel én vlees,

De voordelen

Kalfjes drie maanden bij de koe houden heeft verschillende voordelen. Hier zijn ze.

Kalfvlees en melk

Nederland heeft een gigantische kalverhouderij: bovenop de kalveren die Nederland zelf produceert, importeren we ook nog eens ruim 750.000 kalveren uit het buitenland en 90% verdwijnt weer als kalfsvlees naar het buitenland.

Nederlanders zijn notoire kalfsvlees mijders omdat ze het zielig vinden. Maar wil je echt duurzaam en diervriendelijk consumeren, betekent dat of géén zuivel, of minder zuivel én af en toe Nederlands (biologisch) kalfsvlees.